Lars Olemyr twittrar från Amazonas djungler

Lars Olemyr twittrar från Amazonas djungler

Lars Olemyr, försäljningschef på Stenungsbaden Yacht Club, deltog i Regnskogsfondens tävling om att värva flest regnskogsvakter till Amazonas djungler. Han vann och får nu tillsammans med en grupp norska medresenärer flyga till den peruanska delen av Amazonas för att ta del av ursprungsbefolkningens liv och leverne. Under tiden ska han twittra om sin resa och dela med sig av sina erfarenheter i realtid.

Stenungsbaden Yacht Club ingår i hotellkedjan Choice Hotels som skänker 1 Kr för varje övernattande gäst till Regnskogsfonden och bevarandet av regnskogen. Under 2009 var delmålet att säkra 700 km2 vilket motsvarar 100 000 fotbollsplaner. I sitt arbete för att skydda Amazonas djungler och miljön stöttar Regnskogsfonden urbefolkningar och andra folkgrupper som lever i utsatta områden för att hjälpa dem i deras kamp för sina rättigheter.

Tidigt söndag morgon 14 mars avgår färden för ressällskapet och Lars Olemyr mot Peru. Första anhalt blir byn Pucallpa där sällskapet tillbringar måndagen och får uppleva det peruanska vardagslivet. Påföljande morgon anländer gruppen till den lilla byn Dolce Gloria i den peruanska regnskogen. Under tre dygn ska de sedan arbeta, äta och leva tillsammans med Ashéninka-indianerna i deras naturliga miljö. Syftet med resan är att få en inblick i de isolerade urbefolkningarnas situation och en överblick över Regnskogsfondens och AIDESEPs arbete med att beskydda människorna och deras hem.

Följ Lars under hans resa via Stenungsbaden på Twitter och här på bloggen.

Annonser