Kom precis till Lima Peru efter 6 dagar i mitten av jordens syrebomb. En minst sagt fantastisk och omtumlande upplevelse. Invånarna i Dolce Gloria välkomnade oss med traditionella gåvor och den lokala drycken masato. Ett slags öl som tillverkas genom att de äldre damerna i byn tuggar Maniok (en potatis liknande rotfrukt) som de sedan spottar i en trä behållare och så får gröten jäsa till öl.  Föredrar fortfarande den Svenska varianten men man vänjer väl sig.

Vi blev även visade den kontroll post som Ashani inka indianerna inrättat med stöd från regnskogsfonden. Denna har fungerat bra och är en av huvudanledningarna till att den olovliga skogsavverkningen ej sprider sig vidare i området.  Vi gjorde även en extra överflygning på ca 2 timmar över orörd jungfru regnskog så långt ögat kunde se. Ett gott tecken.

Mer oroande är att vi fann stora sår i regnskogen närmare Dolce Gloria. Att företaget Forestan Venau ansvarig för skövlingen är FSC märkt (ett slags Krav / Svanen märkning av skogprodukter) gör inte saken bättre.

Annonser