Vi hoppades även hitta bevis på att Mascho Piro indianer levat i området och på så sätt få området fredat från vidare exploatering. Machco-piro indianerna målar sig påsk-gula och männen och barn springer omkring helnakna utan fodral eller upphängningsannordningar för kroppsdelar som ev. kan minska rörligheten. Endast  kvinnorna skyler de mest privata delarna.

Livet bland ivånarna i Dolce Gloria har annars varit behagligt. Har varit bra för kroppen det här. Skogspromenader och GI mat har gjort att jag droppat några kilon. Populära maträtter på menyn har varit ny-skjuten spindel  apa med yuoka & ris. Yuoka smakar ok. Problemet med apan är att den ej ser ej speciellt aptitlig ut när den serveras. Nygrillad påminner apan lite om en yngre släkting till ismannen ötzi som knackades fram ur glaciärisen på gränsen mellan Italien och Österike för några år sedan. Inte  så det vattnas i munnen precis.

Grillad fjärils larv fungerar bättre. Smaka lite som sötvattens kräfta. Fick smaka flera och förstår att larver är en delikatess för Ashani Inka indianerna. Så för att inte uppträda allt för mycket som den elefanten i porlinsäffär, som man känner sig, så äter man upp.

Varma hälsningar Lars

Annonser