St Moritz är nästa världscupsegling för Berntsson Sailing Team

St Moriz, Schweiz, 2010-08-31
 
Berntsson Sailing Team ser fram emot att återigen få mäta sig mot toppbesättningarna i World Match Racing Tour. Den här gången sker mötet i vackra St Moritz i Schweiz. I besättningen seglar Johnie Berntsson, Daniel Wallberg, Niklas Carlzon och Carl-Johan Uckelstam.  St Moritzerzee är en liten sjö mitt uppe bland alptopparna, knappt större än sjön Aspen i Lerum. Tävlingen seglas i den kvicka fyrmansbåten Bluesail 26.
 
-Det är varierande vindar i både styrka och riktning och det kommer att vara utmanade för alla besättningar att göra rätt vägval och segla båtarna fort, säger Daniel Wallberg, taktiker och storsegeltrimmare ombord. Temperaturen varierar ca 15 grader per dygn och det i kombination med om det blir soligt eller regnigt påverkar vilka vindar som kommer finnas under veckan. Normalt blåser en sydlig termisk vind, en typ av ?sjöbris? i bergen, de aktuella väderrapporterna talar nu om en kraftigare nordlig gradient vind vilket kan hindra den sydliga vinden, och komma att ge besättningarna.
 
Teamet tränade idag mot Eric Monin och det såg bra ut med bra starter och fina manövrar. Med det här motståndet blir ingenting enkelt men förutsättningarna finns att vinna flera poäng.
 
-Vi vill först och främst ta oss till kvartsfinal sedan får vi se hur det går därefter, säger en förhoppningsfull Niklas Carlzon.
 
Introduktionsvideo St Moritz MatchRace: http://www.youtube.com/watch?v=uCqmo-2i3gs&feature=player_embedded
Resultat: http://www.stmoritz-matchrace.ch/

Ni kan också följa teamet på Facebook gruppen: Berntsson Sailing Team

Annonser