Team Anna Kjellberg – Nyhetsbrev augusti-september
Spännande möten!

 
Weymouth och Helsingfors
Oj vad tiden går fort! Det känns inte alls länge sedan Lotta, Anna och Malin var i Weymouth och seglade Skandia Sail for Gold Regatta (eller förför-OS som man också kan kalla den) vilken besättningen räknade som årets viktigaste tävling. Tjejerna gjorde sin bästa regatta hittills i Elliottbåten men föll efter en stenhård kamp mot slutsegrarinnan Nicky Souter med 3-2 i kvartsfinalen. Slutresultatet blev en 8:e plats men vi var 6:e bästa nation vilket bådar gott inför framtida OS-kval.
Efter den intensiva sommaren hade vi två välbehövliga veckors seglingsuppehåll i slutet av augusti. Sedan rivstartade vi höstsäsongen med att åka på NM i Helsingfors utan att ha tränat innan och det var kanske inte det bästa upplägget vi kunde ha gjort. Anna, Madde och Lotta kämpade tappert men missade semifinalen med minsta möjliga marginal och slutade på 5:e plats.

CRAMO-arrangemang
I början av september hade vi en härlig dag på havet då vi arrangerade seglingstävling för CRAMO. Vädergudarna var med oss och vi hade en fantastisk eftermiddag i sundet utanför Stenungsbaden. Efter en kort genomgång och presentation av besättningen bar det av till vattnet där vi riggade fyra 2-kronor i vilka Cramo Match Cup 2010 skulle avgöras. Det var otroligt svårseglat men alla kämpade på fint i den starka strömmen. Hasse och Lennart som ofrivilligt doppade sig i inledningen bet ihop bra och lyckades till stort jubel vinna hela Cramo Match Cup 2010 tillsammans med inhopparen Camilla. Vinnarna fick fina priser från teamets sponsorer och alla blev nöjda och glada! Tack också till StSS för hjälpen med båtar, följebåtar och bojar!

SOK-möten
Efter att ha gjort flera topp-åtta-resultat på årets världscupseglingar fick teamet äntligen chansen att träffa SOKs (Sveriges Olympiska Kommitté) representant Peter Reinebo för intervju om allt från planer och målsättning till ekonomi och fysik. Vi tyckte att intervjun gick bra och nu är det bara att hoppas att SOK utser oss till ”olympiska kandidater” så att vi kommer med i deras program inför OS-uttagningarna nästa år. Beslutet kommer att fattas 11/10 så håll tummarna! Redan nu har vi hur som helst fått hjälp med fystester, träningsprogram och rehabövningar. Anna förbättrade sig på roddmaskinstesten med över 20 sekunder vilket är ett härligt besked om att träning ger resultat.
När fysundersökningen gjordes befarade SOKs fysioterapeut Karsten, att Malin hade fått diskbråck, men efter en snabb tur och retur till Stockholm för magnetröntgen kom det lugnande beskedet att det inte var några skelettskador – bara klena muskler. Det går ju som tur är att göra något åt!

Tuff träning!
Besättningen körde ett tredagarsläger hemma i Långedrag i slutet av september. Vår tidigare träningspartner Linda Rahm har dessvärre beslutat sig för att inte fortsätta sin OS-satsning så denna gång stod danska Trine Abrahamsen för motståndet och Stefan Rahm och Keith Swinton coachade. Det blåste mycket och det var trötta men nöjda tjejer som stupade i säng på söndagskvällen.

KSSS Olympiska regatta
Första helgen i oktober gjorde Vanja come-back i besättningen då hon hoppade in istället för en förkyld Lotta när KSSS arrangerade sin olympiska regatta. Madde körde istället för Malin som fortsatte vila den onda ryggen. Tjejerna fick visserligen stryk i finalen av Trine Abrahamsen, men det var en hård kamp och vi fick återigen ett kvitto på vilken enorm styrka det är att vi är flera som kan hoppa in när det oförutsägbara händer.

Weymouth igen…
För att sluta den här tvåmånaderscirkeln, kommer Anna, Lotta och Malin att åka tillbaka till Weymouth och köra Brittiska MR Mästerskapen i oktober. Följ hur det går för oss på vår hemsida: www.teamannakjellberg.se eller på Facebookgruppen: SWE Matchrace Challenge eller Team Anna Kjellberg.

Vi vill också passa på att hälsa vår nya sponsor PredictWind.com välkomna i gänget! Nu får vi verkligen god hjälp med väderprognoser inför tävling och träning!

Vi ses och hörs!
Anna, Malin, Madde, Lotta, Vanja och Johanna

Annonser