Världscuptävlingen på OS-arenan

Team Anna på OS-vatten.

Åhh, underbara Weymouth!!

Tänk att vi gillar detta stället så mycket! Idag hade vi perfekta seglingsförhållanden, mellan 5-8 m/s och sol. England visar sig från sin ovanligt varma sida!

På sluttningen upp på halvön Portland byggs OS byn nu, det ser superbra ut med små radhus. Vi ska göra allt för att få checka in där om drygt ett år!

Landslaget har med sig SOK:s kockar Jenny och Pelle, toppen för oss team som ska upp i vikt =) Varje dag är det nya smaker och alla sitter och mmm:ar vid middagarna. Känns väldigt lyxigt, och väldigt bra för vår återhämtning. Vi spara ca 3 timmar varje dag på att inte behöva handla och laga mat. Linda Bakkman, dietist, är även här hos oss, nu har vi på allvar insett hur mycket vätskan betyder. Vi dricker saltvatten varje morgon för att under dagen binda vätskan bättre. Så allt är upplagt för att vi ska kunna prestera.

På vår bana, som ligger strax utanför piren har det varit varierande vindar och platt vatten de två tävlingsdagar vi kört denna veckan. Alla är på plats denna världscup, varje timma ute på vattnet är förberedelse inför OS nästa år. I matchracingen är det som vanligt 24 team som är indelade i 3 grupper. Vi har kört klart vår grupp och surt ser vi att vi på 4 poäng är i en tie med finskan som slog oss, därav är vi som bäst 13e denna regatta då vi ska segla silverfinal imorgon. Känns såklart inte alls kul men vi är på uppgång. Vi kan slå alla och faller fortfarande lite på våra egna småtabbar. Knappt att man inte har råd med ett enda fel för att avancera vidare. Bara mer träning och jobba ännu mer på att eliminera risker i vår segling, så är vi snart där. Håll ut, vi kämpar och vet att vi kan!

Nästa tävling blir årets sista världscup i Kiel. När den regattan är klar vet vi vilka 12 nationer som får delta på För OS här i Weymouth i augusti. Vi hoppas självklart på att vi är där trots att det kommer innebära att vi missar vår favvotävling, Lysekil Womens Match.

Tack Stenungsbaden och alla goa där hemma som hejar på oss =)

Hälsningar Team Anna
Anna Kjellberg, Malin Källström och Lotta Harrysson

Läs mer på:

Svenska Seglarförbundet

Team Anna Kjellberg, SWE Matchrace Challenge

Följ regattan här

Annonser