Inför stundande VM i Tyskland väljer damlandslaget i fotboll att ladda upp med ett träningsläger i Stenungsund den 9 – 13 juni på rekommendation av herrlandslaget.  Fotbolls-VM för damer pågår från den 26 juni till 17 juli i Tyskland. Sverige spelar i grupp C.

Vårt svenska landslag har valt att innan mästerskapet träna och ladda upp inför matcherna i Stenungsund och boendet förläggs till Stenungsbaden Yacht Club. VM-truppen samlas den 9 juni för att inleda förberedelserna med uppladdning och fysisk träning. De har öppna träningar på Nösnäsvallen i Stenungsund, dit alla är välkomna att komma och titta. Vallens IF och Stenungsunds IF hjälper Fritid med värdskapet för att damlandslaget ska få en lika positiv bild av Stenungsund som herrlandslaget och Fotbollsförbundet fick 2008. Den 16 juni möts Sverige och Mexiko i en landskamp på Gamla Ullevi.

Öppna träningar på Nösnäsvallen

Torsdag 9 juni            16.30 – 18.00
Fredag 10 juni             10.30 – 12.30
Lördag 11 juni            10.30 – 12.30
Söndag 12 juni            10.30 – 12.30
Måndag 13 juni           10.30 – 12.30 

– Det känns givetvis jätteroligt och stimulerande att ha svenska damfotbollslandslaget på besök.  Framför allt är det roligt att vara en del av arrangemanget. Och vi hoppas givetvis att det hela sammantaget leder till att vårt damlandslag tar medalj. Vi kommer att ta hand om dessa duktiga tjejer så att de får några bra dagar hos oss.Vi ska göra vad vi kan för att det ska gå bra för dem i VM säger Fredrik Janson, vd på Stenungsbaden.

Svenska Fotbollslandslagets beslut att stationera sitt läger på Stenungsbaden och i Stenungsund grundar sig i tidigare goda meriter för hotellet och kommunen samt ett gott och nära regionsamarbete mellan Fritid, Stenungsund, Stenungsbaden och Södra Bohuslän Turism. Korta beslutsvägar mellan instanserna och att faciliteter som träningsanläggning och boende finns inom ett så nära geografiskt område bidrar till att landslag efter landslag väljer att vistas i Stenungsunds kommun för uppladdning under stora mästerskap. Och nu är turen kommen till svenska damfotbollslandslaget.

Annonser