Låång, kall vinter!

Efter förra vintern trodde vi inte att det skulle kunna bli lika illa någonsin igen, men ack vad vi bedrog oss! Det positiva med det långa seglingsuppehållet här hemma, var att vi kunde fokusera mer på fysträningen. Det gav goda resultat, exempelvis hade vi förbättras oss markant sedan i höstas när vi testades av SOKs fysioterapeut Karsten Kaping i februari. För att få timmar i båten var vi dock tvungna att söka oss utomlands i omgångar. Först bar det av till USA och världscupseglingar i Miami.

Miami OCR januari

Att man inte har råd att göra misstag blev otrevligt uppenbart för oss under grundomgången i Miami. Vi var minst sagt tävlingsovana men vi seglade ändå fort och gjorde bra starter mot tufft motstånd. Sedan gjorde vi i princip en dundertabbe per match så därför slutade vi 6a i gruppen på samma resultat som 7an och 8an. Snacka om att ta sig vidare till silvergruppen med minsta möjliga marginal. Under överseende av vår supercoach Björn Hansen snäppte vi upp oss betydligt på slutet och slutade på 14e plats. Fördelen med att åka ut tidigt är att man kan shoppa (dollarn är billig!) och titta på när de andra svenskarna seglar jobbigt spännande finalseglingar (Lööf/Salminen blev 2a i stare och Rasmus Myrgren vann laserklassen!). Att vi sedan lämnade stackars coachen med en ostädad lägenhet, en bil helt tom på bensin och med näst intill hjärtattack för att vi var så sena till flyget kan vi bara be om ursäkt för.

Träning Mallorca

I slutet av februari åkte vi till Mallis och körde teknikträning själva i fyra dagar. Vi hade riktigt bra disciplin; två seglingspass och ett fyspass om dagen kändes gött! Vår fan club har också fått en ny tysk filial och vi träffade på Ulrich, en tysk coach. Se Youtubeklippen: Coach Mallis Team Kjellberg och MVI 04851 för mer info. Mallorcaträningen gjorde att vi kände oss mycket mer på banan inför nästa tävling: Spanska mästerskapen.

 

Spanska mästerskapen

Tack vare ett sent avhopp fick vi med kort varsel chansen att vara med i öppna spanska mästerskapen som seglades i Vilagarcia (strax norr om Vigo). Vi åkte till tävlingen med inställningen att detta först och främst skulle bli ett kanonbra tillfälle till tuff matchträning. Konkurrensen var riktigt hård med bland annat regerande världscupmästarinnan Groeneveld, ryska Skudina, fransyskan Boussard och alla de bästa spanjorskorna förstås. Under regattan hade vi flera riktigt roliga och täta matcher där vi med lite mer matchträning nog hade kunnat slå alla de bästa. Nu förlorade vi några matcher på ren tävlings-orutin vilket förstås var trist men ganska förståeligt med tanke på träningssituationen vi hade hemma. Vi tog ändå med oss många viktiga erfarenheter från regattan, bland annat att vi har förbättrat både teknik och taktik på undanvindarna, vilket har varit ett av våra viktigaste mål att jobba mot.

Nya samarbetspartners!

Vi är jätteglada och stolta över att kunna hälsa flera nya samarbetspartners välkomna till Team Anna! Volkswagen i Kungsbacka ser till att vi numera åker säkert och snyggt till tävling och träning i en Tiguan! I mars var vi i besättningen med på VWs tjejdag på Din Bil i Kungsbacka. Vi hade en härlig dag som avslutades med lunch hemma hos Madde i Onsala. Nya official suppliers är också SS Marin & Båtbehör samt Gill.  Stort tack också till våra trogna sponsorer Santa Maria som bestämt sig för att stötta oss ännu mer nu när vi tar satsningen till en än högre nivå!

Trögstartat i världscupen

I april drog världscupsäsongen igång på allvar med regattor på Mallorca och franska Hyérès i snabb följd. Vi hade svårt att få till bra första dagar i båda dessa regattor och hamnade därför utanför topp 12. I maj fick vi till bra träning hemma dels mot danska Trine Abrahamsen, dels mot vår australiensiske coach/tränare/sparringpartner Keith Swinton såregattan i holländska Medemblick blev ett klart lyft. Dessvärre var vi hela 5 besättningar som slutade på samma poäng och efter matematiska uträkningar av den högre skolan visade det sig att vi inte gick vidare till kvartsfinal. Vi kände oss ändå inte missnöjda utan tar med oss den goa känslan till årets två sista världscuper som går i Weymouth och Kiel. I början av juli är det förstås dags för Match Cup Sweden i Marstrand – en regatta vi alltid ser fram mot mycket. Kom och heja på oss där!

Anna, Malin, Lotta, Madde, Vanja och Johanna

PS Glöm inte att ladda ner senaste numret av Search Magazine där det finns en lång artikel om oss och vår satsning: searchmagazine.se nummer 4! DS

Annonser