Teamet är på plats i Marstrand och idag har registrering, invägning och träning varit huvudpunkterna på teamets agenda. Att det kommer bli stenhårt att ta sig till final vittnar det tuffa startfältet om. För första gången i år är alla 9 tourkorts-innehavare med i samma tävling. Teamet har en uppåtgående trend i resultatlistan med en 4:e plats senast i Portugal och har varit på god väg mot ett bra resultat flera gånger i Marstrand, men har de flesta gånger stoppats i kvartsfinalen av den blivande segraren.

 -Vi har haft en perfekt uppladdning inför tävlingen med 3 st World Tour tävlingar under våren, och nu närmast träning i Långedrag och Oslo i DS 37 båtarna som är de båtar som används vid seglingarna i Marstrand, säger Nils, trimmer ombord.

Det som gör Marstrand till en av de bästa tävlingarna i VM Touren är den fantastiska arenan där seglare och publik kan mötas på ett unikt sätt. Tävlingen och dess sponsorer erbjuder alla besökare att se seglingarna utan entré-biljett, vilket inte tillhör normaliteten i ett evenemang av den här storleken. Normalt bjuder Marstrand på det bästa västkustvädret. När det under den gångna veckan varit mulet och kommit regnskurar längre in i landet har Marstrand erbjudit uppehåll och sol, något som både seglare och besökare uppskattar. Hur kommer det att gå för teamet i Marstrand 2011?

-Vi skall vara bäst när det gäller, det finns inget annat säkert sätt att säkra en finalplats och en seger i Match Cup Sweden på, säger en entusiastisk Niklas, som ser fram emot att ge allt för att försöka erövra den åtråvärda bucklan.

Det kommer at bli spännade dueller i vattnen nedanför den anrika Carlstens fästning. Seglingarna kan följas på www.berntssonsailingteam.se, vår Facebooksida samt livesändning på www.wmrt.com

Annonser