25% av svenskarna vintertrötta – värmande närmiljö piggar upp

–Nu drar vi igång en värmekampanj för att öka svenskarnas välbefinnande under vintern, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

Varje år upplever drygt 2 miljoner svenskar säsongsbetonad trötthet under höst och vinter. Genom värme, beröring och social gemenskap frigörs oxytocin i kroppen som gör oss lugnare och mer välmående. Stenungsbaden Yacht Clubs välgörande miljö och behandlingar syftar till att frigöra hormonet och lugna kropp och själ. –Nu drar vi igång en värmekampanj för att öka svenskarnas välbefinnande under vintern, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

Stenungsbadens miljö och behandlingar frigör oxytocin
Varje år upplever ca 25% av svenskarna vintertrötthet under höst och vinter. 2-5% av befolkningen drabbas av verklig vinterdepression med extrem trötthet, ökad sömn och viktuppgång som vanliga symptom.

Av hormonet oxytocin blir vi lugna, blodtrycket sänks och halterna av stresshormoner minskar, enligt forskaren Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi.

Stenungsbaden Yacht Clubs värmande miljö, välgörande massage och spabehandlingar syftar allt till att frigöra hormonet och därigenom uppnå ett mer rofyllt sinne.

-Att få välgörande behandlingar och att få vistas i en behaglig miljö är ett enkelt och naturligt sätt att bli mer rofylld på. Särskilt i dessa tider av stress och mörker. Det betyder inte att det löser alla problem, men det är absolut ett steg i rätt riktning, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

Stenungsbaden bjuder på extra natt för ökat välbefinnande
I en ny kampanj syftar Stenungsbaden till att öka det svenska välbefinnandet under vinterhalvåret, och dessutom belysa oxytocinets positiva inverkan på kroppen vid spabehandling. Vid bokning under december bjuder Stenungsbaden på en extra natt under januari-mars. 

-Vi kallar det närproducerat välbefinnande. Man behöver inte resa längre än till västkusten för en avkopplande och värmande vistelse, dessutom slipper man stressen över att packa inför en lång resa. Vinterhalvåret är en dyster och grå årstid för många och vi vill påskina spavistelsens positiva effekter på både kropp och själ. Därför bjuder vi på en extra natt under januari-mars, säger Karin Åkerman.

 

Stenungsbaden Yacht Club är en hotell- och konferensanläggning influerad av America’s cup och oceanångarromantik – i svensk västkuststappning. Med en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden Yacht Club grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten, ägs av Home Properties och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Annonser