Årets unga seglare, en utmärkelse för att belysa ung svensk seglingssport

Stenungsbaden Yacht Club instiftade 2011 tillsammans med Göteborgs Kungliga Segelsällskap utmärkelsen Årets Unga Seglare som årligen skall delas ut till en ung och lovande svensk elitseglare. Syftet är att dels belysa svensk seglingssport och dels sporra unga seglare. 2012 tilldelas utmärkelsen Holger Tidemand, ung och lovande seglare. Priset delas ut under Båtmässan 6 februari.

Ett ihållande problem för svensk seglingssport har varit att nå ut till dess publik. Svenska Seglarförbundet fokuserar på att göra sporten mer attraktiv och målet är att i större utsträckning locka besökare till tävlingarna. Förutsättningarna är goda – intresset för segling är stort i Sverige och på västkusten i synnerhet.

Priset Årets Unga Seglare som instiftats av GKSS och Stenungsbaden Yacht Club är en satsning för att ytterligare kasta ljus på sporten, locka fler utövare samt bidra med en morot för de unga lovande seglare som kämpar med VM och OS i sikte.  Utmärkelsen delas ut till en utpräglad elitseglare under 22 år. Pristagaren är landslagsseglare alternativt aspirerar på en landslagsplats och skall befinna sig i en elitsatsning med fokus på nästkommande olympiska spel. Den utvalde pristagaren är dessutom en god kamrat och en fullvärdig representant för seglarväsendet.

2012 års utmärkelse går till Laserseglaren Holger Tidemand.

Annonser