Bild

Detta konststycke vill bloggarna Anneli Romany och Maria Ålander lyckas med genom att delta i fiskehelgen ”Hakefjorden Cup” i Stenungsund den 28 april. Priset för den största havsöringen är nämligen en fiskevistelse på Kuba.

Följ deras förberedelser under tio dagar: 

Det var Kubaresan som lockade oss att delta, i alla fall i initialskedet. Vi har länge drömt om tropiskt flugfiske. Eftersom tävlingen är utformad så att den som fångar den största havsöringen vinner Kubavistelsen, så kan vi ändå spåra en liten, liten turfaktor.

Denna lilla turfaktor tänker vi klamra oss fast vid. Men vi har också tänkt att kombinera tur med att samla in så mycket fakta om fisket i Hakefjorden som vi bara kan. Vi tänker prata med fiskeexperter, biologer, lokalbefolkning och flugbindningsproffs. Med start idag!

 Vad är Hakefjorden Cup?

Hakefjorden Cup är mycket mer än en fisketävling. För det första är det är en ekologisk tävling där man återutsätter det mesta av fisken. Det gillar vi! Det är också en lagom avslappnad tävling där både spinn och fluga får delta och där man kan fiska både från båt och från land. Alla kan vara med!

Dessutom är det ett socialt event med barmingel på Stenungsbadens brygga, intressanta föreläsningar på kvällen, middag och relax i hotellets flotta spa. Passar oss perfekt!

Vi delar med oss

Hur förbereder sig då två, tämligen mediokra havsöringfiskare i sina bästa år, för denna tävling? Hur kommer det gå med vår vänskap om en av oss vinner? Och vad kommer vi hitta för spännande fakta längs vägen, som kan hjälpa oss att uppnå vårt mål?

Vi har exakt tio dagar på oss att gå från sorglösa govädersfiskare till kallblodiga havsöringproffs. Följ med på vår resa, så delar vi med oss av alla havsöringtips och fakta vi samlar in!

Mer om Hakefjorden Cup www.bjornsfiskeojakt.se 

Annonser