Bild

Borstmaskar, tångräkor eller spiggimitationer? Inför helgens träningsläger i Hakefjorden har vi lyckats komma lite närmre en lösning på hur flugasken bör se ut under Hakefjorden Cup. Kanske har du några heta flugtips att bidra med?

Vid en genomgång av Team Cuba Libres fluginnehav inser vi att det är dags att ta fram städet och komplettera! Framförallt måste vi öka antalet och variationerna av märlor och spiggimitationer. Hjälp oss gärna med dina tips på gångbara flugor! Har du något favoritmönster som vi kan binda inför tävlingen får du gärna posta bild! Vilken är din favoritfluga för havsöring?

Här är några av våra tips på vad man kan fylla asken med:

Spiggimitationer. Fisk fångad under förra helgen som togs upp visade sprängfulla magar av spigg. Borde således vara gångbart. Själv har jag haft mest framgång med de lite grönskimrande varianterna.

Tångräka/ Pattegrisen. Vi har fått in rapporter om att en gråaktig variant dragit stor fisk i år. Mina egna erfarenheter är en laxrosa räka som lockade till sig ett par fina öringar förra helgen, varav en på strax under 50 cm. Värt att notera är att flugan var sönderfiskad och enögd redan vid första kastet, något som inte verkade störa örinagrna alls.

Gammarus/ Märla. Tydligen fiskad med stor framgång hittills i år efter hela västkusten. Vi har fått rådet att verkligen satsa på yviga, håriga varianter som går från mörkt brun till ljust rosa/lila, gärna förtyngda. Borstmaskar: Trots att de stora svärmingarna redan verkar vara över för i år kan en borstmask ändå locka öringen till hugg. Vi kommer se till att ha lite olika varianter och modeller med oss.

Annonser