Bild

Det var ett utmanande genrep inför Hakefjorden Cup, med nordostliga vindar och instabilt väder. Men ett genrep ska gå dåligt!

Det var inte havsöringsväder denna helg. Vi väljer att tolka det som ett gott tecken inför nästa helgs tävling då värmen anländer och havsöringarna kommer att vara i sitt esse. Vår träningsrunda startade på Stenungsön. När vi kom ner till badplatsen, där vi rekommenderats att börja, möttes vi av skylten fiske förbjudet. Vi konsulterade genast vår broschyr Fiskeregler i havet som vi så lägligt fått på Björns Fiske- och Jakt en timme innan. Handsredskapsfiske är tillåtet överallt runt Stenungsund, så förbudsskylten gällde bara badplatsen under badsäsong. Pust!
I broschyren såg vi till vår glädje också att mängder av fredningsområden för fisk införts längs Bohuskusten. Fredningen gäller mot fasta redskap.
Efter lite tröstlöst kastande, tog vi oss en sista sväng till Galterön. En liten glugg i molnen och en knapp timme av stiltje, gav oss det vi längtat efter. Plötsligt såg vi lite aktivitet och Anneli spräckte nollan på en grönskimrande fiskimitiation. Fisken var 46 cm lång och blank.


Läs mer om de nya fiskereglerna på Västkusten
www.lansstyrelsen.se
www.havochvatten.se
Annonser