Bild

När man inte har tid att fiska havsöring fysiskt, får litteraturstudier och film bli ett substitut. Det är fem dagar kvar till Hakefjorden Cup och Team Cuba Libre kollar just nu igenom senaste numret av Fly och Tie för att lära sig allt om borstmaskimitationer.

De stora borstmasksvärmningarna är troligtvis över för i år, men i artikeln påpekas att havsöringen äter borstmask hela året om det bjuds. Precis som du och jag kanske kan tänka oss en semla, trots att det är fel säsong… Dessa imitationer är inte att förakta inför helgen, alltså inte semla-imitationer, utan bortsmaskimitationer.

Havsöringens hemligheter
Ikväll är målet att titta igenom Havsöringens hemligheter. Detta är en serie välgjorda filmer av Niels Vestergaard, där man får se fiskaren både ovan och under vattnet. Betets gång, fiskens reaktioner mm filmas med en undervattenskamera.

Fly for Silver
Dessutom bör man se Fly for Silver som hade premiär förra veckan. Filmen är första delen i en serie om fyra program producerade av Flydressing som handlar om havsöringfiske på västkusten.

Har ni månne några fler tips på vad man suga i sig för att förbättra sina havsöringskunskaper?

Fly for Silver: www.flydressing.se/fly-tv/1-fly-for-silver.aspx

Mer om tävlingen och hur man anmäler sig: http://www.bjornsfiskeojakt.se/

Annonser