Bild
Att hitta den där nya ofiskade perfekta havsöringviken där vinden ligger rätt och där man verkligen tror att havsöringarna finns kan verkligen vara en utmaning. Vill man dessutom hitta en djupkant dit man når att kasta eller vada ut till kanske man behöver lite hjälp. 
Här kommer några enkla tips som vi i Cuba Libre tycker funkar riktigt bra!

Guide:
Det första tipset är ju såklart att boka en guide, på många ställen finns duktiga professionella guider som har god lokalkännedom och expertkunskaper inom sin fiskemetod. Här finns stora möjligheter att spara tid och öka chansen till framgång. Vår erfarenhet av att ha en guide är mycket positiv. Om man inte hittar guiden på nätet brukar ofta den lokala fiskebutiken kunna hjälpa till med tips på bra guider.

Vill man ändå försöka ge sig ut i okända vatten på egen hand har vi några enkla knep.

Sjökort
Team Cuba Libre har genom åren haft mycket hjälp av ett klassiskt sjökort där all viktig information finns utmarkerad. Inför helgens tävling har vi såklart införskaffat ett sådant över området och under träningslägret i helgen testade vi ett flertal heta platser som vi fick tips om.
Väl man provfiskat ett område är det ju lätt att markera var man varit och vilka förutsättningar man mött så man minns till nästa år.

Mobilkartor
Sedan ett par år tillbaka har vi haft mycket nytta av mobilen och dess inbyggda kartfunktioner. Här får man inte bara via de inbyggda satellitbilderna tydliga referenser på bra vikar och djupkanter utan man kan också se hur man kan ta sig till bra fiskeplatser och var man kan parkera, vilket ju annars kan vara ett bekymmer på till exempel västkusten.

Kolla in området för Hakefjorden  Cup på: http://g.co/maps/dk9a7
Mer info om tävlingen på http://www.bjornsfiskeojakt.se/

Annonser