Stenungsbadens hjärta klappar för barnen

I Stenungsbadens lobby står en vacker julgran och glittrar. Just nu ligger det bara några få julkappar under den, men hotellets förhoppning är att både gäster och Stenungsundsbor ska hjälpa till att fylla på med massor av klappar. Det kommer nämligen många barn till gagn.

I december startar den stora julklappsjakten på Stenungsbaden Yacht Club. Alla julklappar som lämnas in kommer att skänkas till Pelikanen, Kvinnojouren i Stenungsund samt initiativet ”Alternativ jul” och julcafé på Hasselbacken. De två förstnämnda verksamheterna arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer där det finns missbruk, våld eller ohälsa. Den tredje verksamheten anordnar ett julcafé den 16 december med tomte för alla i närområdet med jullekar och pyssel. Dessutom kommer Stenungsbaden Yacht Club att skänka 10 kr till Pelikanen– och hotellkedjan Nordic Choice Hotels 10 kr till Unicef – för varje paket som samlas in.

–        Vi har alla ett samhällsansvar att ta, och som företag tycker vi att det är viktigt att ägna dem som har det tufft lite extra uppmärksamhet, alldeles särskilt i jultider, säger Patric Eriksson Österström, vd på Stenungsbaden Yacht Club.

För den som känner att de vill bidra med en klapp är det enkelt att engagera sig. Köp en gåva, märk den med kön och ålder och lägg den under granen i Stenungsbadens lobby.

– Att varje dag se julklappshögen växa gör gott för själen. Det ligger mycket omtanke i de fint inslagna paketen som vi får av gäster, kolleger och boende i Stenungsund. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, säger Liselott Nymark som arbetar på hotellet.

 

Många hotell ger många klappar

Stenungsbaden Yacht Club är en del av den 170 hotell stora hotellkedjan Nordic Choice Hotels, och där lever man efter en vision som säger att de med energi, mod och begeistring skapar en bättre värld. Visionen kallas internt för WeCare, och det är detta som nu ska efterlevas i praktiken.

–        Många hotell i kedjan gör en julklappsinsamling just nu. Det kommer att förgylla julen för många barn, både i närområdet och i världen, säger Patric Eriksson Österström.

Granen står på plats just nu i Stenungsbaden Yacht Clubs lobby. Alla dagar fram till julafton är den som vill bidra med en klapp välkommen att lämna den. Klapparna kommer att delas ut till ungdomar mellan 0-18 år. Hotellet poängterar att det handlar om att köpa en klapp, det inte tänkt att begagnade prylar ska slås in och lämnas över.

Stenungsbaden Yacht Club är en hotell- och konferensanläggning influerad av America’s cup och oceanångarromantik – i svensk västkuststappning. Med en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden Yacht Club grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten, ägs av Home Properties och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Annonser