Bild

Idag samlades journalister, politiker och allmänhet för att se när projektet 8-fjordar invigde arbetet med konstgjorda rev utanför Almön. Det känns som om friska vindar blåser runt Tjörn och Orust.

Det är något speciellt med den bohuslänska skärgården och dess rödskimrande granitklippor. Men under de sista årtiondena har det varit med sorg som man har blickat ut över ett allt tommare hav. Länge var läget tämligen låst rent politiskt. Därför är det extra härligt när vindarna nu blåser allt friskare runt Tjörn och Orust.
Idag togs ännu ett steg mot ett levande hav. Genom att bygga tre sorters konstgjorda rev, är det tänkt att skapa gynnsamma miljöer för främst stor torsk och för hummer. Tidigare experiment har visat ett artificiella rev ganska snabbt ger effekt. På en yta av 3000 kvadratmeter lägger man olika typer av revmaterial: Stenar, armeringsjärn och rör. De olika typerna kommer att följas upp med hjälp av dykare och kameror.
I övrigt så verkar järnvinterns grepp ha släppt om kusten. I helgen vänder vinden från nordlig till sydvästlig. Det känns som om havsöringen kommer vara på gott humör.
Vi lovar att rapportera!

Maria & Anneli

Goda nyheter för alla sportfiskare, häng med på evenemanget Hakefjorden Cup! Då blir det mingel, tävling och mer information om 8-fjordarprojektet!

Boka din havsöringweekend här!

Annonser