Bild

Klarblå himmel och ett spegelblankt hav mötte alla tävlande i Hakefjorden Cup på startlinjen i morse. Solen lyste extra starkt på far och son Lenander!

Hela tjugotvå båtteam och en mängd landfiskare gav sig ut för att möta havsöringarna. Ett fåtal kom dock hem med något att rapportera. 
Vi i Team Cuba Libre tyckte att vi fick en bra början, när kapten Svante Hultengren någon minut efter start drog på en fisk på 42 cm. Men där skulle det stanna. Havsytan var spegelblank, solen intensiv, luften kall, vinden nordlig – och därmed var havsöringarna både skygga och tröga.
Klockan tre på Stenungsbadens brygga ”Kookaburra” började alla tävlanden att anlända och det visade sig att de flesta haft det kämpigt. 
Den totala vinsten kammades hem av Team Master – för tredje året i rad! Vad gör dessa gossar? 
Den tyngsta fisken – som också vinner det största priset i form av en resa till Kuba – fångades av Martin Lenander. I år vägde den fisken bara 1,5 kilo. De flesta hade nog väntat sig något runt tre.
Dock finns en intressant historia runt vinnaren. Martin Lenander är nämligen far till förra årets vinnare av Kuba-resan, Peter Lenander. Far och son hade redan förra året tänkt att resa till Kuba tillsammans, men eftersom pappa Martin har haft så ont i ryggen har det inte gått, utan de har väntat. Nu är pappa Lenander återställd, men istället för att gå och köpa resan, kan nu både far och son kvittera ut sina vinnarresor och åka tillsammans.

Vi ses väl nästa år igen?

Team Cube Libre tackar för i år,

/Maria & Anneli

Annonser