Vinprovningarnas vinprovning!

Du som är mer än brukligt intresserad av vin ska se till att rensa almanackan nu på fredag 17/1 eller lördag 18/1. Då kommer vi nämligen att hålla en exklusiv vinprovning på Stenungsbaden Yacht Club. I ett sällskap på maximalt tio personer och under guidning av sommelier Per Åkerman provar vi totalt 10 olika viner från fem olika vindistrikt i Frankrike (två från varje distrikt från markant olika årgångar).  I provningen som vi kallar ”Tour de France” dyker bland annat en prestige-Bordeaux från åttiotalet upp från vår vinkällare, tillsammans med en Bourgogne från nittiotalet, några äldre årgångschampagner och några nutida viner.

– Möjligheterna till en provning av dessa viner är normalt sett väldigt små, speciellt som vi kan erbjuda ett så brett spektra. Dessutom brukar sådana här provningar innebära ett stort utbyte deltagarna emellan med hög nivå på diskussionerna, säger Per Åkerman.

Tour de France-provningen kommer att hållas i stilfulla och avskärmade Villa JC Stevens. Efter provningen serveras en tvårätters middag med två olika viner från nya distrikt. Skulle du bli
danssugen kan det vara bra att veta att du har fri entré till nattklubben, femton korta steg från villan.

Antalet platser är begränsade till tio st/kväll. Vinprovningarna startar kl. 18.30 både fredag 17/1 och lördag 18/1. Att delta kostar 1650 kr/p p och då ingår vinprovning Tour de France i Villa JC Stevens, två-rätters middag med vinpaket, fri entré till nattklubben. För att säkra din plats kontaktar du per.akerman@stenungsbaden.se eller ringer honom på 0709-839 103.

Stenungsbaden Yacht Club är en hotell- och konferensanläggning influerad av America’s cup och oceanångarromantik – i svensk västkuststappning. Med en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden Yacht Club grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten, ägs av Home Properties och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Annonser