Stenungsbaden samlar in klappar till barn

 I Stenungsbadens lobby står en glittrande julgran med flera syften. Ett är förstås att sprida julstämning på hotellet, men den andra är än viktigare. Under den kommer det nämligen att samlas massor av julklappar som sedan skänks vidare till barn som behöver få känna sig sedda i jul. Därför går hotellet nu ut med en vädjan till alla generösa gäster och invånare i och runt Stenungsund om att bidra med en klapp.

Det är tredje året i rad som Stenungsbaden Yacht Club anordnar julklappsjakten till barn och ungdomar. Under december är det fritt fram att bidra med klappar. Alla julklappar som lämnas in kommer att skänkas till Pelikanen som samarbetar med Kvinnojouren och Hasselbackens ”Alternativa jul” i Stenungsund.

Pelikanen arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer med missbruk, våld eller ohälsa samt möter barn som har separerade föräldrar.

Alternativ jul anordnar ett julcafé med tomte för alla i närområdet med jullekar och pyssel. För varje paket som samlas in skänker dessutom Stenungsbaden Yacht Club 10 kr till Pelikanen – och hotellkedjan Nordic Choice Hotels 10 kr till Unicefs projekt Free to grow. Dessutom skänker Stenungsbaden tio procent av omsättningen på ett av restaurangens bord i december till Pelikanen.

– Under julen är vi alla upptagna med att fira våra traditioner. För oss har detta blivit en viktig jultradition. Förra året lyckades vi samla in 350 gåvor från generösa människor. I år är målet förstås att slå det rekordet. Det kostar så lite och ger så  mycket. Vi på Stenungsbaden vill också bidra och gör det på flera sätt under december, säger Patric E Österström, vd på Stenungsbaden Yacht Club.

Alla som önskar kan enkelt bidra till julklappskampanjen. Köp en julklapp, märk den med kön och ålder och lägg den under julgranen som står i lobbyn. Det är ett enkelt sätt att engagera sig för att förgylla ett barns jul! Det är framför allt klappar till barn i skolåldern och till ungdomar upp till 18 år som framför allt behövs. Värdebevis och presentkort är också uppskattade gåvor! Det är inte tänkt att begagnade prylar ska slås in och lämnas över.

– Att varje dag se julklappshögen växa gör gott för själen. Det ligger mycket omtanke i de fint inslagna paketen som vi får av gäster, kolleger och boende i Stenungsund. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, säger Ellinor Mattsson som arbetar på hotellet.

Många hotell ger många klappar

Stenungsbaden Yacht Club är en del av den stora hotellkedjan Nordic Choice Hotels, och där lever man efter en vision som säger att de med energi, mod och begeistring skapar en bättre värld. Visionen kallas internt för WeCare, och detta är ett exempel på hur det efterlevs i praktiken. Julklappskampanjen genomförs på samtliga Nordic Choice Hotels.

– Att ta vårt samhällsansvar är en viktig del av det dagliga arbetet. Det betyder mycket för både medarbetare och gäster, och som företag tycker vi att det är viktigt att ägna dem som har det tufft lite extra uppmärksamhet, speciellt i jultider, säger Trond Bastiansen, koncerndirektör på Nordic Hotels & Resorts.

Stenungsbaden Yacht Club är en hotell- och konferensanläggning influerad av America’s cup och oceanångarromantik – i svensk västkuststappning. Med en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden Yacht Club grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten, ägs av Home Properties och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Annonser