Blåskal utsedda till Västsvensk mat- och hållbarhetshjälte

Efter en intensiv jakt på Västsveriges främste mat- och hållbarhetshjälte koras denna vecka vinnaren i Local EAT Award. Platsen är Stenungsbaden Yacht Club och bakom initiativet ligger Gunhild och Petter Stordalen.

Under våren har Nordic Choice Hotels sökt efter en aktör som arbetar för en mer hållbar och hälsosam matindustri. Jakten efter dessa aktörer har skett i en tävlingsform där manade kunnat ansöka om priset. Tävlingen har pågått i Sverige och Norge och i dessa båda länder utses nu totalt tio vinnare. Syftet med Local EAT Award är att uppmärksamma och premiera de som aktivt bidrar till en mer hälsosam och hållbar livsmedelskedja.

Efter juryns genomgång av bidragen har en regional vinnare utsetts; Blåskal i Mollösund.

  • – Blåskal är ett fantastiskt företag med otroligt drivande människor som tar tillvara de resurser som finns i havet för att ge oss en god och nyttig produkt som dessutom bidrar till att haven ska må bra. Jag är stolt att de finns i min region och är säker på att de kommer fortsätta frälsa inte bara oss västsvenskar med goda blåmusslor utan också hela landet, säger Patric Eriksson Österström, VD på Stenungsbaden Yacht Club.

Blåskals idé går ut på att öka konsumtionen av blåmusslor genom att bredda dagens utbud av färska blåmusslor till att även inbegripa flera olika typer av förädlade musselrätter.

Blåskal går nu vidare till final i Local EAT Award i Stockholm den 1-2 juni där en segrare ska utses. Finalen hålls i samband med det internationella arrangemanget EAT Stockholm Food Forum som samlar globala aktörer inom näringsliv, akademi och politik. Vinnaren av Local EAT Award vinner 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen.

Tisdagen den 26 maj korar Stenungsbaden Yacht Clubs VD, Patric Eriksson Österström, vinnaren av Local EAT Award i Västsverige.

Tid: 26 maj klockan 10:00

Plats: Stenungsbaden Yacht Club, Stenungsund

Press är varmt välkommen!

Fakta

EAT Stockholm Food Forum ska vara ett skyltfönster för de bästa lösningarna för framtiden.Ett led i detta arbete är Local EAT Award som delas ut under EAT-konferensen i Stockholm den 1-2 juni. Priset har till syfte att lyfta fram produkter, tjänster och initiativ som främjar bra lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet.

 

För mer information kontakta:

Patric Eriksson Österström, VD Stenungsbaden Yacht Club, 070-260 05 91
Magdalena Sivik, Blåskal, 0705-18 95 56

Stenungsbaden Yacht Club är en hotell- och konferensanläggning influerad av America’s cup och oceanångarromantik – i svensk västkuststappning. Med en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden Yacht Club grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten, ägs av Home Properties och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Annonser