Boot Camp Challenge på Stenungsbaden lördagen den 9 april – över 1200 anmälda

På lördag är det dags för det utmanande Boot Camp Challenge 2016 vid Stenungsbaden Yacht Club och Stenungsön. Tävlingen är en av sex deltävlingar i OCR Golden Trophy och just hos oss kan vi stoltsera med att ha Sveriges mest hindertäta race. Och intresset är rekordstort! Över 1 200 personer är anmälda, varav flera är kända ansikten inom fitness.

Boot Camp Challenge är en tävling som lockar både eliten och ambitiösa motionärer. I denna Sveriges största och tuffaste hinderbanetävling gäller det att ta sig igenom flera utmanande zoner med totalt 100 svåra hinder. Deltagarna ställs hela tiden inför nya utmaningar och det finns ingen tid för vila.

Första start för elitgruppen är kl. 09.00 och den sista motionsgruppen startar kl. 15.30. För dig som hellre lutar dig tillbaka och tittar på tävlingen än ger dig ner i gyttja och över plank, kan vi rekommendera hamnen på Stenungsbaden Yacht Club. Det är här både start och målgång sker. Badplatsen Hawaii är också en utmärkt åskådarplats där man har första parkett för några av de mest utmanande hindren i tävlingen. Det är också där ett av Sveriges längsta kryphinder på hela 70 meter finns – nära vattenbrynet och genom sanden. Vid just det här hindret finns en Speed Zone! Det är en tävling i tävlingen med separat tidtagning för att kunna utse den som snabbast tar sig igenom.

Vi är stolta och glada över att vara arena för tre deltävlingar i OCR Golden Trophy och tror att deltagarna får vara med i vad som kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga, säger Angelika Björkner som är hotellchef på Stenungsbaden. Loppet kommer definitivt att bli intensivt och roligt.

Dessutom ser vädret riktigt lovande ut. Just nu är prognosen sol, 10 grader varmt och svag vind.

Fakta

Arrangör: Military Fitness Sweden i samarbete med Stenungsbaden Yacht Club
Datum: Lördag 9 april
Plats: Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund
Start & mål: Stenungsbaden Yacht Club.
Banlängd: 5000 meter med 100 hinder.
Läs mer: www.militaryfitness.se och http://www.stenungsbaden.se/ocrgt

För mer information, kontakta:  

Tommy Carlsson, Tävlingschef, Military Fitness
Tel. 031-788 19 91 Mobil. 0760-000 901 
E-mail. tommy@militaryfitness.se

Angelika Björkner, Hotellchef, Stenungsbaden Yacht Club
Tel. 0706-98 69 50
E-mail. angelika.bjorkner@stenungsbaden.se

Stenungsbaden Yacht Club är en hotell- och konferensanläggning influerad av America’s cup och oceanångarromantik – i svensk västkuststappning. Med en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden Yacht Club grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten, ägs av Home Properties och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Annonser