Boot Camp Challenge lördag den 1 april – över 1500 anmälda

Lördagen den 1:e april är det dags för utmanande och pulshöjande Boot Camp Challenge 2017 vid Stenungsbaden och Stenungsön. Tävlingen som arrangeras för tredje året är en del av OCR Golden Trophy – Sveriges mest hindertäta hinderbanetävling enl OCR Europe. Deltagarantalet är större än förväntat. Just nu är det redan över 1500 anmälda varav flera är kända ansikten inom fitness.

”Bara 5 km” och 100 hinder gör detta kanske till Sveriges i särklass största och tuffaste hinderbanetävling. Ingen tid för återhämtning, ingen tid för vila, inga straffrundor, bara en mängd hinder för deltagarna att övervinna. Detta är med andra ord ingen tekniskt svår hinderbana som kräver lång specialträning. Den är jobbig, tung och tuff men som alla militära hinderbanor – fantastiskt rolig där deltagarna hela tiden ställs inför nya utmaningar utan att hinna vila. I år har banan en ny bansträckning med bland annat utmanade hill climb till toppen på Stenungsön med en vidunderlig utsikt över Hakefjorden och Askeröfjorden. Första start kl 10.00 för elitgruppen och den sista gruppen startar kl 14.30.

Publikplatser

Bra åskådarplatser är hamnen på Stenungsbaden, där både start och målgång sker. Badplatsen Hawaii är också en utmärkt åskådarplats. Det är första parkett för några av de mest utmanande hindren i hela tävlingen, där är ett av Sveriges längsta kryphinder på hela 70 meter – nära vattenbrynet och genom sanden. Ett annat bra ställe att följa tävlingen är självklart längst hela klättringen upp till utsiktsplatsen.

– Vi är stolta och glada över att vara arena för en deltävling i OCR Golden Trophy och tror att deltagarna får vara med i vad som kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga, säger Angelika Björkner som är hotellchef på Stenungsbaden. Loppet kommer definitivt att bli intensivt och roligt.

I tävlingen gäller det för såväl elit som motionär att ta sig igenom flera utmanande zoner med minst 100 svåra hinder och tävlingen kanske är Sveriges i största och tuffaste hinderbanetävling. Deltagarna ställs hela tiden inför nya utmaningar och det finns ingen tid för vila. Det är fullt ös som gäller.

Vädret ser lovande ut. Just nu är prognosen 8-12 grader varmt med en del solchanser och svag vind.

Fakta

Arrangör: Military Fitness Sweden i samarbete med Stenungsbaden.
Datum: Lördag 1 april
Plats: Stenungsbaden i Stenungsund
Start & mål: Stenungsbaden
Banlängd: 5000 meter med minst 100 hinder.
Läs mer: http://www.militaryfitness.se och http://www.stenungsbaden.se/ocrgt

För mer information, kontakta:

Tommy Carlsson, Tävlingschef, Military Fitness
Tel. 031-788 19 91 Mobil. 0760-000 901
E-mail. tommy@militaryfitness.se

Angelika Björkner, Hotellchef, Stenungsbaden
Tel. 0706-98 69 50
E-mail. angelika.bjorkner@stenungsbaden.se

Stenungsbaden är en hotell- och konferensanläggning som ligger bara 30 minuter norr om Göteborg i Stenungsund, med fantastisk utsikt över Hakefjorden. Med en konferenskapacitet på 500 personer och bäddar för 450 gäster, närhet till såväl Göteborg och Landvetter som Bohusläns klippor, finns här alla förutsättningar för ett lyckat möte. Stenungsbaden grundades år 1963, är medlem i Svenska Möten och Svenska Spahotell, ägs och drivs av Nordic Choice Hotels – Nordens största hotellkedja med över 180 hotell.

Annonser